Danmark går glip af store indtægter på e-cigaretter

Den store succes e-cigaretterne har fået kan de danske myndigheder ikke takke sig selv for. I Danmark er det svært at åbne en forretning og sælge e-cigaretter – og for blot en måned siden valgte Sundhedsstyrelsen at politianmelde et tocifret antal forretninger for ikke at have de nødvendige tilladelser.

e cigarette   5Derfor flytter mange af de tidligere danske forretninger over grænsen og sælger i stedet for e-cigaretter og dertilhørende e-væske fra svenske virksomheder og domiciler over grænsen. Det betyder, at selskabsskat bliver betalt til Sverige i stedet, at danske borgere flytter til Sverige og betaler skat dertil og at der ikke betales dansk moms på de mange e-cigaretter og e-væske, der bliver solgt til danskere. Alt i alt er der en række ulemper ved den nuværende restriktive danske kurs over for e-cigaretterne.

Ikke, hvad folket vil have

Den restriktive tilgang passer heller ikke til, hvad de danske forbrugere ønsker. Over 200.000 danskere bruger nu regelmæssigt e-cigaretter i stedet for almindelige, usunde og særdeles dyre cigaretter. Det passer godt til den rygepolitik, regeringen har ført i mange perioder – i modsætning til den strikse kurs over for e-cigaretter, der koster penge og gør det sværere for folk faktisk at stoppe med at ryge.

Skriv et svar