Forbrugslån til ”snolder” penge

Forbrugslån har fået hård kritik blandt andet på grund af, at mange mener, at dem der udnytter sig af disse forbrugslån, tit og ofte bruger dem på ”snolder” forstået på den måde, at det er goder ofte til sig selv. Disse goder kan fx bestå i materielle goder som nyt TV, PC, Ipod, Ipad, renovering af fx børneværelse, reparation af bil, tandlægeregning, nyt tøj, penge til at dyrke sin hobby mv. men det kan også være goder som i service til en selv som fx wellness, massage, ordne negle, frisøren, en rejse mv. derudover kan det også være goder som kan konsumeres fx mad, drikke, forbrugslån4bryllup, konfirmation, studentergilde, byture, mv. Disse ”snolder” penge, burde være prioriteret bedre, lyder kritikken.

Hvad er så grunden?

Grunden er blandt andet det oven skrevne scenarie. Fx en universitetsstuderende, som til et semesterstart skal købe nye bøger, stadig betale sine månedlige udgifter og så samtidig have penge til alle de aktiviteter der medfølger studentermiljøet – som arrangementer, studieture, byture, fagforening, udveksling osv. Så kan det først og fremmest være svært at få det til at hænge sammen på SU, se oversigt her. Derudover er det de færreste der kan have et fritidsjob ved siden af, da en universitetsstudie er en fuldtidsarbejde, lån-straks.com. Derfor kan forbrugslån og/eller studielån en meget nem løsning i forhold til, at få økonomien til at hænge sammen.

Er det så bare ”snolder” penge?

Nogle vil stadig mene, at disse forbrugslån er til ”snolder” penge. Da man bare kan springe byturen over, ikke blive udvekslingsstuderende eller lad være med at deltage i studieturen. Men for dem der står i situationen, mister en hel del i det rent sociale på sin uddannelse, og om det er godt, for at spare penge, er ikke ens svar for alle. Nogle vil have direkte svært ved at gennemføre sin uddannelse, hvis de har det dårligt på det sociale område. Så der er en balance med at prioritere arrangementerne og pengene.

Skriv et svar