Min far, betongulv og trægulv

Min far og det at lære

Min far har altid lært mig, at hvis jeg vil have noget ordnet, så må jeg gøre noget ved det selv. Han har dog også forklaret, at hvis man ikke kan finde ud af det, kan jeg altid spørge ham til råds. Sommetider kan jeg også få ham til at gøre tingene for mig. Min far er en god mand, og jeg har mange gange, måtte ringe til ham, for at blive guidet gennem livet. Han er den mand, alle burde have som far. En gang lærte han mig, hvordan jeg skal lægge et trægulv. Jeg tror aldrig, jeg får brug for det, men jeg kunne se passionen i hans øjne, mens han forklarede, og det fik mig til, at ville lære det.

 

betongulv De forberedende ting

Han fortalte mig, hvordan jeg skulle støbe bunden og dernæst hvordan jeg skulle lægger rør ud på bunden. Han forklarede mig, hvordan jeg skulle sørge for, at rørene lå perfekt i forhold til vask, ledninger, toilet, bad og meget andet. Dernæst viste han mig, hvordan jeg lavede den perfekte cementblanding og hvordan jeg skulle støbe et betongulv (se mere her: http://www.c2-danmark.dk/betongulv/) oven på rørene. Da betongulvet var færdigt, snakkede vi i flere timer om hans tidligere jobs, og om hvordan han havde taget imod læring fra hans mester.

 

Trægulvet og respekt for min far

Da gulvet var tørt, begyndte vi at lægge trægulvet. Han fortalte, om alle de trægulvs typer der fandtes og om hvorfor klikgulv var det letteste at lægge. Han viste mig, hvordan jeg skulle være blid men hård med mine hammerslag, når gulvet skulle på plads og han var straks over mig, hvis jeg gjorde noget forkert. Mange dage fik vi til at gå med dette, og jeg fik mere og mere respekt for hans arbejde. Jeg havde altid troet, at det var nemt, men efter disse arbejdsdage, havde jeg en anden holdning til han profession.

Skriv et svar